Dit is de website van de Schuureik

Wijkagent


Wijkagent voor Maria Gewanden/Terschuren

Er is een nieuwe wijkagent voor de wijk Maria-Gewanden/Terschuren.
Jos Larue houdt sinds 1 januari 2017 toezicht op dit gebied en werkt eraan om deze wijk veilig en leefbaar te houden. Tevens neemt hij gedurende een vooralsnog onbekende periode de wijk Mariarade voor zijn rekening.
Jos heeft veel zin om te beginnen aan zijn werkzaamheden als wijkagent.
Hij vertelt: "Na 18 jaar als wijkagent werkzaam te zijn geweest in de wijken Meezenbroek, Schaesbergerveld en Palemig te Heerlen was ik toe aan een nieuwe uitdaging.
Deze hoop ik te vinden in “mijn” nieuw gebied. Als wijkagent probeer ik zoveel als mogelijk aanwezig te zijn in de wijk.
lk wil graag aanspreekbaar zijn voor de mensen, want zij weten als geen ander wat er speelt en leeft in hun wijk. Zij zijn de ogen en oren van de politie.”
foro wijkagent “Buurtbewoners kunnen met structurele problemen en wijkgerelateerde vragen bij mij terecht. Ik voer mijn werkzaamheden uit vanaf het basisteam Heerlen.
Ik ben te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
Als ik niet aanwezig ben kunnen buurtbewoners een bericht voor mij achterlaten.
Bel voor spoedgevallen met 112."

Taken wijkagent

De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk.
Hij richt zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit, milieu en verkeer.
In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt.
De wijkagent onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties.
Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe deze adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie.
Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Heeft u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent.

Op www.politie.nl onder het kopje Mijn buurt, vindt u alle informatie over uw wijk en de wijkagenten die in uw wijk actief zijn.

Wil je iets melden en anoniem blijven? Bel dan: Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

schelpen

Social media

© Opmaak en design Peter Sikora algemene voorwaarden